Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας βραβεύτηκε από την Esri

29/09/2017

Από το δελτίο τύπου της Marathon Data Systems

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Marathon Data Systems συνεργάζεται αποτελεσματικά, με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας Α.Ε., (ΕΔΑ ΘΕΣΣ).

Στα πλαίσια της συνεργασίας υλοποιήθηκε και εξελίσσεται συστηματικά ένα ολοκληρωμένο γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών, ικανό να καλύψει τις πολλαπλές και συχνά, ιδιαίτερες ανάγκες ενός οργανισμού, που διαχειρίζεται ευαίσθητες γεωγραφικές πληροφορίες μέσω λειτουργικά απαιτητικών και συνήθως κρίσιμων εφαρμογών.

Το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει πρόσβαση στις εφαρμογές του γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών, ανάλογα με το ρόλο του στην δημιουργία και στην χρήση γεωγραφικού περιεχομένου. Οι εφαρμογές, οι οποίες εκτελούνται στο περιβάλλον διαφόρων συσκευών όπως desktop, smartphones, tablets, χρησιμοποιούν ως τεχνολογική υποδομή την πλατφόρμα ArcGIS της Esri.

Η εντατική και εκτεταμένη χρήση του γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών, σχεδόν από το σύνολο των εργαζομένων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, καταδεικνύει την σημασία της χωρικής πληροφορίας και των εφαρμογών GIS στην διαχείριση των υποδομών δικτύων κοινής ωφέλειας.

Το παράδειγμα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποδεικνύει έμπρακτα τα πολλαπλά και σημαντικά οφέλη που μπορεί να επιφέρει σε έναν οργανισμό η υιοθέτηση της τεχνολογίας ArcGIS, τα οποία για την περίπτωση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα επόμενα:

  • Στην υιοθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος, το οποίο θεωρείται παγκοσμίως, το κορυφαίο γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών και χρησιμοποιείται ευρέως στην Ελλάδα τόσο από Δημόσιους, όσο και Ιδιωτικούς φορείς
  • Στην δημιουργία μιας σύγχρονης και ασφαλούς πληροφοριακής υποδομής, που βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία, υποστηρίζοντας μεγάλο αριθμό χρηστών εντός και εκτός του οργανισμού.
  • Στην κεντρική διαχείριση του γεωγραφικού περιεχομένου του οργανισμού, των σχετικών εφαρμογών και των δικαιωμάτων πρόσβασης.
  • Στην δημιουργία εξειδικευμένων και κρίσιμων εφαρμογών, που αξιοποιούν τα χωρικά δεδομένα και τις τεχνικές ανάλυσής τους, όπως η απομόνωση δικτύου, η διαχείριση περιστατικών άμεσης επέμβασης κ.α.
  • Στην δημιουργία διαδικτυακών εφαρμογών δημόσιας πρόσβασης που παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης των πολιτών και των ενδιαφερομένων σε σχέση με την διαθεσιμότητα του δικτύου φυσικού αερίου (https://www.edathess.gr/xartis_diktiou/) και την ανάπτυξη νέων κατασκευών (https://www.edathess.gr/diadikasia-syndesis/xartis-epektasewn/), μέσω της κεντρικής σελίδας της εταιρείας.
  • Στην διασύνδεση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών με άλλα πληροφορικά Συστήματα της Εταιρείας.
  • Στην διασύνδεση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών της Εταιρείας με τρίτα συστήματα για την ανταλλαγή πληροφοριών.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει την ανάπτυξη του συστήματος, με στόχο την βελτιστοποίηση των υφιστάμενων υποδομών και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών με επίκεντρο κυρίως την εξυπηρέτηση του προσωπικού στο πεδίο με χρήση φορητών συσκευών.

Η Esri, επιβραβεύοντας την άρτια αξιοποίηση της πλατφόρμας ArcGIS βάσει βέλτιστων πρακτικών, την γρήγορη υιοθέτησή της μεταξύ των παραγωγικών πληροφοριακών συστημάτων του οργανισμού και την εντατικοποιημένη, καθημερινή χρήση της σχεδόν από το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας, απένειμε στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) το Βραβείο Καλής Πρακτικής στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (Special Achievements in GIS Award). Το βραβείο απονεμήθηκε στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Esri που διεξήχθη στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στις 10 – 14 Ιουλίου 2017, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 17.000 σύνεδροι.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: